Verschenen: de geactualiseerde editie van Complotdenkers

De geactualiseerde editie van het boek Complotdenkers is uit. Met aandacht voor onder meer QAnon, coronacomplotten en Donald Trump.

Wat beweegt complotdenkers? Zijn het paranoïde geesten of lijkt hun geloof in samenzweringstheorieën eigenlijk nog het meeste op religie? Journalist Maarten Reijnders dompelde zich jarenlang onder in de wereld van de samenzweringsgelovigen.

Hij sprak verscheidene Nederlandse complotdenkers. Van een herhaaldelijk veroordeelde ex-journalist die de jacht heeft geopend op pedo-netwerken tot een anti-vaccinatieactiviste die ervan overtuigd is dat de Holocaust zwaar wordt overdreven. En van een succesvolle ondernemer die meent de moord op John F. Kennedy te hebben opgelost tot een oprichter van een politieke partij die de luchtmacht wil inzetten tegen chemtrails sproeiende vliegtuigen.

In deze geactualiseerde editie van Complotdenkers besteedt Reijnders uitgebreid aandacht aan coronacomplotten, QAnon en de antisemitische wortels van deze samenzweringsfantasie over een geheime satanische elite. Ook legt hij uit hoe je een complottheorie kunt herkennen, waarom iedereen wel eens geneigd is om te vallen voor de verleiding van de samenzweringstheorie en waarom dat gevaarlijk is.

Koop de geactualiseerde editie van Complotdenkers nu. Het boek is bij elke boekwinkel te bestellen.

In 2016 schreef de pers over de eerste editie van Complotdenkers:

‘Wat je als lezer vooral bijblijft, is de enorme schade die complotdenkers met hun obsessies kunnen aanrichten’ – NRC Handelsblad ★★★★

‘Complotdenkers is een goed geschreven no-nonsense-boek dat er al veel eerder had moeten zijn’ – Quest

‘Hilarisch portret van mensen die overal samenzweringen vermoeden’ – Elsevier ★★★★

‘Een genadeloos (h)eerlijk boek’ – Panorama


Geplaatst

in

door

Tags: